Saturday, 14 May 2011

Lagu baris pagi 4

Lagu Keunggulan Terbilang

Bersama kita menjulang
Keunggulan terbilang
Ke mercu jaya kita usaha
UTM puncak letaknya

Martabat keilmuan
Cendekiawan beriman
Cekal bersama taqwa
Menara cita-cita

Kami anak kandung
UTM rimbun bernaung
Usaha kami bukti cintamu
Dikau persada ilmu

Keazaman perjuangan
Taqwa dan Iman

Ke arah kecemerlangan
Perundingan penulisan
Pembelajaran penyelidikan
Perkhidmatan kepada watan

Di sini kami berdiri
Setia pada janji
Bermaruah berbudi bahasa
UTM sanjungan bangsa
UTM sanjungan bangsa 


Lagu baris pagi 3

Lagu PALAPES

Kami setia wira satria
PALAPES angkatan tentera
Siap sedia setiap masa
Untuk berbakti kepada negara

Sentiasa dihadapan cogankata
Itulah sumpah setia
Ibu pertiwi ibunda tercinta
Bekorban untuk negara dan bangsa

Kepada Allah kami berserah
Teguhkan iman semangat waja
Pantang sekali menyerah kalah
Mara hingga pastikan berjaya

Kami setia wira satria
PALAPES angkatan tentera
Siap sedia setiap masa
Untuk berbakti kepada negara

 maaf yang ni aku x jumpa lagunya

Lagu baris pagi 2

Lagu Tentera Darat Malaysia
Gagah dan Setia

Tabah dan Perkasa

Itulah Cogan Kata

Tentera Darat Malaysia


Gempur-Gempur Wira

Maju-Maju Mara

Rela Berkorban Jiwa

Untuk Negara Dan Bangsa


Hutan Rimba Lembah Desa

Memburu Musuh Durjana

Tidak Gentar Mara Bahaya

Pantang Undur Tetap Mara


Gempur Wira Bergelora

Semangat Untuk Perwira

Jasad Mungkin Gugur Di Rimba

Kami Tetap Gagah Setia


Gempur-Gempur Wira Maju-Maju mara

Rela Berkorban Jiwa 
 Untuk Negara Dan Bangsa

Lagu baris pagi 1

Lagu Tentera Benteng Pertahanan Negara
Kamilah Angkatan Tentera Malaysia

Yang Taat Dan Setia

Sanggup Berkorban Walau Apa Sahaja

Untuk Negara Dan Bangsa

Tentera Benteng Pertahanan Negara

Tentera Lambang Perkasa

Biar Putih Tulang Jangan Putih Mata

Pantang Undur Tetap Mara

Darat Laut Dan Juga Udara

Sentiasa Terpelihara

Membujur Lalu Melintang Patah

Harapan Musuh Di Musnah

Tentera Benteng Pertahanan Negara

Tentera Lambang Perkasa

Biar Putih Tulang Jangan Putuh Mata

                                                       Pantang Undur Tetap Mara..

Derap

wah pejam celik aku hampiri majlis pentauliahan
setelah hampir tiga tahun mengabdikan diri pada latihan
sudah sampai masanya aku akan ditauliahkan
manyak syok oh I bagitau you

bukan senang nak senang
ungkapan yang selalu meniti dimulat pegawai kadet dan jurulatih
x kiralah time training berat atau pun time santai
ungkapan yang benar-benar dirasai dan dirindui satu masa nanti

hari ini aku prepare barang nak pegi latihan senin ni berlangsung selama 3 minggu
x lama pun kan,tapi sangat menyeksakan bagi orang yang x biasa
mana x nye bangun pagi pukul 5.30 siap-siap pukul 6.30 dah baris
sampailah petang tu pun kalau jurulatih bagi balik (dapat tidolah)

Ini jalan yang aku pilih
x dapat join ATMA join PALAPES pun ok pe

sebenarnya aku memang x sabar nak training ni
sebab lepas ni banyak kawad habis lah hitam aku nanti
biarlah orang kata aku anak keling sekali pun aku tetap aku
biar putih tulang jangan putih mata

apa yang sedihnya aku dengar kali ini x da pertandingan akan diadakan
bola tampar,8 km dan bola jaring.
kurang serilah nampaknya kali ni.
ape pun kita semua kene prepare mental dan fizikal mana tau
ada perubahan disaat-saat akhir ni

hope sahabat seperjuangan batch 19 sudah bersedia untuk latihan kali ni
walaupun tidak ramai yang akan melapor latihan 3 minggu ni
dan x lupa pada yang LI wat yang terbaik dan jaga nama baik company
Good luck guys

Lagu tema Darah Satria

Tuesday, 10 May 2011

No Ending

Ngelak moto langgar train.
ngelak train langgar lori .
niat baik jadi lain.
trima jer lah dol apa nak jadi.

sekarang skrip cerita aku makan kusut
lepas ni aku x da dah nak ngelak
aku nak langgar jer
sebab aku bwak jentolak.

aku kene sekolah dengan mak aku rini
dia kata aku lembik sangat dengan pompuan
apa aku ni x ckp tegas ker
bila dok pikir balik memang ada betulnya

Dia suruh aku tinggal kan pompuan
suruh cari duit kumpul harta dunia akhirat
rasa berat sangat nak wat
tapi kene wat sebab redha Allah terletak pada redha ibu bapa

Nampaknye aku kene bukak balik master plan aku semula
nak kene edit lah pulok
realistik 30 discount 28
mak aku setuju sangat cadangan tu
sebab dlu pun aku pnah propose umor 30 kat die nak nikah
so masih valid lah umor tu

cuma aku nak capai sasaran tu aku kene wat homework n fieldwork skit
yelah bukan ape nama pun org pengurusan
so kene men lah ngan SWOT, strategi dan marketing kan
bukan bisnes je pakai tu betol x.

pape pun doakan aku suksess

Sunday, 8 May 2011

Nasihat dan wasiat untuk direnung bersama

 
Seorang syaikh memberikan NASIHAT kepada muridnya yang akan pergi jauh :


1) Janganlah engkau gantungkan HATI-mu kepada DUNIA kerana sesungguhnya Allah subhanahu wa ta’ala tidak menjadikan dunia ini sebagai tempaat tinggalmu (yang sebenarnya).


2) Jadikan CINTAmu kepada Allah sebab tempat KEMBALImu adalah kepada-Nya.


3) Bersungguh-sungguhlah engkau mendapatkan SYURGA, karena segala sesuatunya tidak akan didapat kecuali dengan KESUNGGUHAN.


4) Putuskan HARAPAN dari MAKHLUK karena sesungguhnya mereka itu SEDIKITPUN tidak ada KUASA di tangan mereka.


5) Rajinlah mengerjakan sholat TAHAJUD karena sesungguhnya PERTOLONGAN itu beserta QIYAMULLAIL (sholat malam)l.




Dan syaikh tadi juga memberikan wasiat yang akan membuatnya takut kepada Allah Subhanahu wa ta’ala yaitu :


1) Orang yang BANYAK BICARAnya janganlah kamu harapkan sangat KESADARAN HATInya.


2) Orang yang BANYAK MAKAN janganlah kamu harapkan sangat KATA-KATA HIKMAT darinya.


3) Orang yang BANYAK BERGAUL dengan manusia janganlah kamu harapkan sangat KEMANISAN IBADAHnya.


4) Orang yang CINTA kepada DUNIA janganlah kamu harapkan sangat KHUSNUL KHATIMAHnya.


5) Orang yang BODOH janganlah kamu harapkan sangat akan HIDUP HATInya.


6) Orang yang memilih BERKAWAN dengan orang yang ZHALIM janganlah kamu harapkan sangat KELURUSAN AGAMANYA.


7) Orang yang mencari KERIDHOAN MANUSIA janganlah harapkan sangat akan KERIDHOAN ALLAH daripadanya."


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...